Για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας εκδήλωση ψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, σ’ ένα χώρο όπου ο πολιτισμός συναντά την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες του τόπου μας.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν  «Μουσικές Διαδρομές μέσα στον Χώρο και τον Χρόνο». Οι κύριοι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν η Γλυκερία, ο Μπάμπης Τσέρτος, σε φιλική συμμετοχή ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου,  σχήμα παραδοσιακής μουσικής, η χορωδία βυζαντινής μουσικής «Ο Άγιος Ιωάννης, ο Δαμασκηνός», η αντρική ομάδα της Διάστασης και λαϊκή ορχήστρα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο Βάσος Αργυρίδης.

Με τη συμμετοχή όλων αυτών των εξαιρετικών καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε ένα περιδιάβασμα της ελληνικής μουσικής, αρχίζοντας με βυζαντινούς ύμνους,  συνεχίζοντας με μεσαιωνικά και παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και όλου του Ελληνισμού και καταλήγοντας με μια εκτενή παρουσίαση λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών.

Η οργάνωση της φετινής εκδήλωσης έγινε από το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας (της Ηellenic Copper Mines Ltd) και τις  εφτά κοινότητες που το περιβάλλουν, ακριτικές και προσφυγοποιημένες. Η συναυλία διοργανώθηκε σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεταλλείου, σ΄ ένα περιβάλλον ειδυλλιακό που σε συνδέει άμεσα με την ιστορία και την παράδοση. 

Υπήρξε σημαντική προσέλευση θεατών μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Μόρφου, κ. Νεόφυτος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Κούλα Γιαννακίδου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ανώτατα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, πλήθος κόσμου της περιοχής και θεατές από όλα τα μέρη της Κύπρου.

Η παράσταση έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αξιόλογα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς, στον τόπο μας. 

 

  • 001-GlikeriaTsertos
  • 002-GlikeriaTsertos
  • 003-GlikeriaTsertos
  • 004-GlikeriaTsertos
  • 005-GlikeriaTsertos
  • 006-GlikeriaTsertos
  • 007-GlikeriaTsertos