Τιμητική Συμμετοχή της Kύπρου στους Εορτασμούς της 70ης Επετείου από την Ίδρυση της Σχολής Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών του Πολυτεχνείου

Δόθηκε ακριβές αντίγραφο αρχαίου χάλκινου ταλάντου που κατασκευάστηκε στην Κύπρο

Τις πρωτοπόρες τεχνολογίες της μεταλλουργίας που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο, παρουσίασε κλιμάκιο μεταλλειολόγων – μεταλλουργών, αποφοίτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) της Hellenic Copper Mines Ltd, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τελετών του Πολυτεχνείου.

 

 Click to Download PDF version

 

Το μεταλλείο Σκουριώτισσας της Hellenic Copper Mines ltd συμμετέχει σε πρωτοπόρα – καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα


 

Νέες εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία των Ακτινών Χ εφαρμόζονται στην έρευνα και την αξιοποίηση μεταλλευμάτων 

Η Hellenic Copper Mines Ltd συμμετέχει σε μια ξεχωριστή διεθνή συνεργασία μεταξύ εταιρειών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κυβερνητικών φορέων, στο έργο X-Mine!

 

Όπως είχε πρόσφατα δημοσιευτεί στον Κυπριακό Τύπο, η Hellenic Copper Mines (Μεταλλεία Σκουριώτισσας) ολοκλήρωσε την κατασκευή και άρχισε τη λειτουργία μιας νέας μεταλλουργικής μονάδας παραγωγής κράματος πολύτιμων μετάλλων (χρυσού και αργύρου). Η νέα αυτή μονάδα λειτουργεί από τον Ιούλιο και όπως συμβαίνει με τη μονάδα παραγωγής καθόδων χαλκού, χρησιμοποιεί την μέθοδο της υδρομεταλλουργίας, η οποία είναι σύγχρονη, πρότυπη και φιλική προς το περιβάλλον. Βασικό μέλημα από τη φάση του σχεδιασμού της νέας μονάδας, ήταν η εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών και η μέριμνα για τη προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η υλοποίηση του έργου έγινε κάτω από συνεχή έλεγχο και ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, από τις οποίες έχει αδειοδοτηθεί.

 

 

Την Πέμπτη 9/2/2017 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης απένειμε στην HCM πιστοποιητικό και πλακέτα για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου EMAS. Η πιστοποίηση της Εταιρείας μας με βάση το EMAS αποδεικνύει ακόμα μια φορά την πάγια δέσμευσή της να διατηρήσει σε ισορροπία την οικονομική της ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της σωστής διαχείρισης και της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών της επιδόσεων.

Στις €85,760.00 ανήλθαν τα έσοδα από τη μοναδική συναυλία «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» με οικοδεσπότη τον Διονύση Σαββόπουλο που παρουσίασε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στο ιστορικό μεταλλείο Σκουριώτισσας το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου. H συναυλία αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου 2017 των οποίων όλα τα έσοδα δίδονται στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος ( Αδ. Ερ. Ν.Π.25/2017). Όλα τα έξοδα της συναυλίας καλύφθηκαν από την Τράπεζα, τη Ηellenic Copper Mines και άλλους υποστηρικτές.

Μεταλλείο της Σκουριώτισσας.
Η ιστορία της Κύπρου αποτυπωμένη στο Τρόοδος.

 Συνέντευξη Διευθυντή Μεταλλείου Σκουριώτισσας, κ. Ντίνου Ξυδά στην Έλενα Τσαγγαρίδη,

Φωτογραφίες: Hellenic Copper Mines LTD